Δυνατές φωνές με δυνατές απόψεις

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Τα λαμόγια των Στρουμφ: Η επιστροφή


Η πρώτη ιστορία της τριλογίας «Τα λαμόγια των Στρουμφ» είχε σχετικά ήρεμο τέλος: μετά τις απειλές κατά του Δρακουμέλ-εισαγγελέα ώστε να μην αποκαλύψει το σκάνδαλο σχετικά με τα εισπραχθέντα στρουμφοχαράτσια που έστειλε ο δαιμόνιος Λέλος στη χώρα με τις φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές, ο Λέλος όχι μόνο τη γλίτωσε, αλλά και πήγαινε με τις πανάκριβες στρουμφοκουρσάρες του από στρουμφομπουζουκλερί σε στρουμφομπουζουκλερί για να επιδείξει προκλητικά το αληθές του αλώβητου. Η μαμά Τζέλα πλέον κοιμόταν ήσυχη αφού κανένας δεν μπορούσε να πειράξει τον κανακάρη της. Ο προνοητικός Γιακουμής δεν είχε λόγους για να ανησυχεί αφού είχε μάθει από χρόνια πώς να κρύβει τα λαθραία ίχνη του, ενώ τα υπόλοιπα δουλοστρουμφάκια στράφηκαν σε διάφορες κατευθύνσεις για αναζήτηση εργασίας. Τέλος, οι στρουμφοδιευθυντές κατέληξαν να διευθύνουν τμήματα αστείων στρουμφοεταιρειών, έχοντας χάσει όλα τα προνόμια που τους έδινε ο Λέλος (αυτοκίνητα, τηλέφωνα, υποκλίσεις, πληθυντικούς, βλαστήμιες, εξευτελισμούς κτλ.).

Καμιά φορά συμβαίνουν και παράδοξα. Όλοι πίστευαν ότι η ιστορία θα είχε το παραπάνω αίσιο τέλος. Να όμως που τελικά ο… τρελός σεναριογράφος είχε άλλη άποψη. 

Η μεγάλη έκπληξη είναι ότι, για λόγους που δεν αποκαλύπτει ο σεναριογράφος, ο Δρακουμέλ επέδειξε θαρραλέα στάση και χωρίς πλέον να φοβάται, κάλεσε το Λέλο για απολογία! Αυτή κι αν είναι ανατρεπτική απόφαση! Βέβαια στενοχωρήθηκε πολύ που του αφαίρεσε το δικαίωμα για στρουμφογλέντια και στρουμφοδιακοπές, αλλά δεν είχε πολλά περιθώρια –η στρουμφοκατακραυγή ήταν μεγάλη. Έτσι, μέχρι να δικαστεί τον έβαλε στη στρουμφοφυλακή γιατί φοβόταν ότι ο ευαίσθητος και τριανταφυλλένιος Λέλος θα αυτοεξορίζονταν σε άλλο στρουμφοχωριό οπότε θα ήταν δύσκολο να τον δικάσει και να τον καταδικάσει σε περίπτωση που τον έβρισκε ένοχο στρουμφοφοροδιαφυγής και στουμφοκλοπής.

Δυστυχώς ο διεστραμμένος σεναριογράφος δε δίνει πικάντικες λεπτομέρειες για τη ζωή του Λέλου στη στρουμφοφυλακή. Αναρωτιέμαι αν μια Στρουμφίτα που είχε κάποτε πληρώσει αδρά για τις μοντελοϋπηρεσίες της, τον επισκέπτεται ή έστω του στέλνει κανένα πούρο από αυτά που συνήθιζε να καταναλώνει όταν γλεντούσε στα στρουμφομπουζούκια. Δύσκολη η ζωή για τον καημένο Λέλο τώρα. Πώς βρέθηκε από το στρουμφοκολωνάκι στον στρουμφοκορυδαλλό, ούτε που το κατάλαβε.

Ανατριχιαστικές όμως είναι οι λεπτομέρειες σχετικά με τη μαμά Τζέλα. Ο σχιζοφρενής σεναριογράφος αναφέρει πως η μαμά Τζέλα έκαψε τα περισσότερα από τα λιγοστά εγκεφαλικά της κύτταρα, από τις πολλές ώρες που ξόδευε καθημερινά στο τηλέφωνο όταν προσπαθούσε να κινήσει γη και ουρανό ώστε να απαλλαχθεί ο στρουμφομονάκριβός της. Εκτέθηκε όμως τόσο πολύ που ο Δρακουμέλ υποψιάστηκε ότι ίσως να στρουμφοφοροδιαφεύγει ή να στρουμφοδιαπλέκεται και αυτή, οπότε μπήκε με τη σειρά της στο στόχαστρο. Τρώω τα νύχια μου από την αγωνία! Τι στρουμφοθρίλερ!

Κάπως έτσι τελειώνει το δεύτερο, σύντομο μέρος της σατανικής τριλογίας. Περιμένουμε με ανυπομονησία να κυκλοφορήσει το τρίτο και τελευταίο μέρος, «Τα λαμόγια των Στρουμφ: Το άδοξο τέλος». Θα προτείνω στο σεναριογράφο να τιμωρήσει το Λέλο και τη μαμά Τζέλα, να επιστρέψει τα χρήματα που έκλεψαν στο πολύπαθο στρουμφοκράτος, να διατηρήσει τους στρουμφοδιευθυντές στα άθλια πόστα τους με τους εξευτελιστικούς μισθούς τους αφού το βιογραφικό τους έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, να δικαιώσει τα δουλοστρουμφάκια με καλύτερες δουλειές και αποδοχές, όπως δηλαδή αξίζουν, και τέλος να προστατεύσει το Δρακουμέλ από διάφορες παρεμβάσεις και εκβιασμούς και να λάμψει η δικαιοσύνη.

Η συνέχεια επί της οθόνης!

Σημείωση: θα ήθελα να ενημερώσω τα ευγενικά και καλοπροαίρετα στρουμφάκια-αναγνώστες των Δυνατών Φωνών ότι δε χρειάζεται να κάνουν copy-paste τα κείμενα των περιγραφών της τριλογίας για να τα κρατήσουν στο αρχείο τους, γιατί αυτά δε θα κατέβουν ποτέ από το blog ό,τι κι αν γίνει, παρά τα απειλητικά μηνύματα που λαμβάνει ο γράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου